tiistai 19. marraskuuta 2013

Tykyilyä ja kokkikoulua





Tänään oli työporukkamme tykypäivä ja olimme porukalla Jesse's Dinessä kokkikoulussa. Ja täytyy kyllä myöntää, että ilta oli onnistunut :)

Valmistimme yhdessä ammattikokin kanssa upean kolmen ruokalajin menun, joka sisälsi 

Limerisottoa, chilivoissa paistettua merirapua ja mangochutney
****

Maissikananrintaa, juureskompottia ja timjamikastiketta
****


Passion panna cottaa, mustikkafinancier ja omenakompottia
****

Upea, herkullinen menu, jota taatusti meinaan kokeilla myös kotioloissa - tosin ilman merirapua, sillä en ole rapujen ystävä...josta syystä ne jäivätkin omalta osaltani koskematta/maistamatta lautasen reunalle. En tiedä, mutta jostain syystä en vaan ole koskaan oppinut pitämään niistä.

Valmistaa kananrintaa ainakin minulle ihan uudella tavalla - paistoimme sen ensin pannulla timjamilla ja valkosipulilla maustetussa oliiviöljyssä, jonka jälkeen valelimme sitä voivaahdolla ravintoloiden tapaan - tätä taidettiin kutsua monteeraamiseksi (?). Lopuksi kypsennys viimeisteltiin uunissa (120 C). Samaa tekniikkaa voi (ja kuulema kannattaakin) kokeilla myös erilaisiin pihveihin sekä kalaan - täytyy itsekin testata.
Kaiken kaikkiaan kiva ja onnistunut päivä - toivottavasti Teillä muillakin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti