perjantai 17. tammikuuta 2014


Yllä oleva kuva kuvastaa hyvin tiistain Jutta on the road -luennon sisältöä. Tuo luento oli kyllä ihan niin hyvä kuin olin etukäteen ajatellutkin - Jutta on kyllä mahtava ja äärimmäisen positiivinen persoona :).

Vähän yhteenvetoa ja ajatuksia luennosta:
Tavoitteiden saavuttaminen on lähes mahdotonta (tai ainakin hyvin paljon vaikeampaa) ilman selkeitä, realistisia tavoitteita. Työelämässäkin on opittu, että projektille tulee aina määritellä selkeä tavoite johon pyritään - ja niinhän se on, että vaikea niitä tavoitteita on saavuttaa elleivät ne ole millään tapaa edes realistisia :P.

Tavoitteiden saavuttamiseen vaikuttaa myös sekä tietoinen mieli että alitajunta. Alitajunta tuntee ja tietää meidät läpikotaisin ja osaa ulkoa kaikki tapamme ja rutiinimme. Kun toimimme rutiininomaisesti, alitajuntamme ohjaa meitä ja kun taas teemme jotain rutiinista poikkeavaa, käytämme tietoista mieltämme. Asioiden muuttuminen rutiiniksi vaatii tarvittavan määrän toistoja; tutkimusten mukaan uuden rutiinin oppimiseen riittää 100 päivää. Näin ollen kolmen kuukauden säännöllinen ja periksi antamaton työ alkaa tuottaa tulosta - ja rutiinista tulee tapa. Ei siis kannata luovuttaa heti ensimmäisen vastoinkäymisen jälkeen... 

Myöskin postitiivisella ajattelulla on iso osuus sekä elämän laadussa että tavoitteiden saavuttamisessa; kun ihminen ajattelee postitiivisesti - yleensä hän myös yllättyy positiivisesti. Rhonda Byrnen mukaan Elämän suuri salaisuus on nk. vetovoiman laki, jonka mukaan samankaltaisuus vetää puoleensa - myönteiset ajatukset keräävät myönteisiä seuraamuksia ja päinvastoin. Se, mitä eniten ajattet tai mihin keskityt, se yleensä toteutuu omassa elämässä ja näin ajatuksista tulee totta. Itse uskon kyllä tähän.

Joka päivä meidän olisikin hyvä miettiä, mikä on ollut kyseisen päivän tähtihetki ja listata muutamia asioita joista on kiitollinen/onnellinen. Näiden asioiden ei tarvitse olla mitenkään ihmeellisiä tai suuria, välillä voi olla onnellinen ihan vaan vaikka vastaantulijan hymystä :)

Ihanaa, positiivista perjantaita - tehdään tästä hyvä päivä!

*****
One small positive thought
in the morning
can change your whole day..

*****

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti