maanantai 27. tammikuuta 2014


Pakkaspäivät jatkuvat. Nyt on taas palattu herkkuja notkuvien pöytien äärestä takaisin arkeen ja jälleen kerran on otettu suunta kohti terveellisempää huomista :). Treenit jäivät viime viikolla vähiin kun aika ei vaan yksinkertaisesti tuntunut riittävän kaikkeen: lenkkeiltyä tuli kerran, samoin kahvakuulailtua.  

Ruokalistalta löytyi tänään pinaattilettuja tonnikalalisukkeen ja salaatin kera. Niin ja tietenkin puolukkahillon. Maukas yhdistelmä, joka upposi myös junioreille. Tein alla olevan ohjeen kaksinkertaisena, jauhoina käytin puolet vehnäjauhoja ja puolet ruisjauhoja.




Ohje: 
Pinaattiletut (40-50 kpl)
2 munaa
1/2 l maitoa
3 dl jauhoja
1 tl suolaa
150 g sulatettua pakastepinaattia
1 rkl öljyä

Riko kulhoon munat, sekoita joukkoon maito, jauhot, suola, pakastepinaatti sekä öljy. Anna taikinan turvota mielellään puoli tuntia tai tonnikalalisukkeen teon ajan. Paista kuumassa pannussa rasvassa.

Tonnikalalisuke:
200g Raejuustoa
100g tuorejuustoa (ruohosipuli)
1 pieni punasipuli
1 maustekurkku
2 prk tonnikalaa
1 tl sinappia (Dijon)
1 pss pakasteherneitä
1 raastettu omena

Pilko pieniksi paloiksi maustekurkku ja sipuli. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja nauti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti